למה עוסק פטור צריך רואה חשבון – 3 סיבות אפשריות והגיוניות

Please wait...
ייעוץ
הצלחה או כישלון?
הלוואות לעסקים - לחצו על התמונה למידע נוסף

הלוואות לעסקים
הגדלת רווחי העסק

הרבה בעלי עסקים, המוגדרים כעוסקים פטורים, מעדיפים לפתוח ולנהל את התיק שלהם ברשויות – מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ, ממש בעצמם וללא כל עזרה של רואה חשבון. במאמר זה, נביא לידיעתכם, 6 סיבות, שרק בגללן מומלץ שתתחילו את התהליך (פתיחת העוסק) ותמשיכו אותו, בליווי רואה חשבון.

 

התלבטויות

אנשים שהיו כל חייכם שכירים ורוצים לעזוב את מקום העבודה שלהם ולהתפתח באופן עצמאי ולפתוח עוסק פטור, חווים לא מעט התלבטויות ומחשבות על הצעד הזה, כגון, כיצד יהיה עליהם לתמחר את המוצרים או השירותים שהם רוצים להציע, האם הרעיון שלהם הוא באמת טוב כפי שהם חושבים, האם יש דרישה בשוק וכן הלאה. את כל השאלות הללו, ניתן לשאול את רואה החשבון וכך לקבל חוות דעת אמיתית ואובייקטיבית לגבי העסק.

 

התנהלות מול הגופים והרשויות

יש לקחת בחשבון שיש לפתוח תיק עוסק פטור בביטוח לאומי, במס הכנסה ובמע"מ. בנוסף, צריך להיות מודעים לחובות (הגשת דוח שנתי כל שנה, המעיד על ההכנסות שלכם בניכוי ההוצאות) ולזכויות כעצמאיים בעלי עסק (כמו, הוצאות עסק שמס הכנסה מתחשב בהן וכך תצטרכו לשלם פחות מס בסוף השנה, כאשר תגישו את הדוח השנתי). בכל אלה, יוכל רואה החשבון, לעזור ולסייע, כך שלא תמצאו את עצמכם מבולבלים או אבודים.

 

פתחתם תיק עוסק פטור – האם זה מספיק?

כעת עליכם לדעת מה יש לדווח לרשויות המיסים, מהי חובת הדיווח – האם פעם בשנה או בחודש, יש לבצע תיאום הכנסות במידה ואתם עדיין שכירים, צריך לבדוק האם אתם צריכים לשלם מקדמות לביטוח לאומי ולמס הכנסה. בכל אלו, יוכל רואה החשבון לעזור לכם. כך תוכלו להתנהל בצורה שתיתן לכם שקט נפשי וכספי.

 

שורה תחתונה – איך בוחרים רואה חשבון מקצועי?

רצוי קודם כל לקבל הצעות מחיר ממספר רואי חשבון בעיר מגוריכם. כך למשל, במידה והנכם מתגוררים בתל אביב, העדיפות שלכם תהיה לקבל את השירות ממשרד רואי חשבון בתל אביב ולא בעיר אחרת. הדבר יקל עליכם, כאשר תצטרכו להגיע לרואה החשבון לחתום על מסמכים הקשורים לעסק או להתייעץ על דברים כלכליים הקשורים לניהול העסק.

אם קיבלתם מספר הצעות, השוו ביניהן ובדקו גם המלצות על משרד רואי החשבון. תוכלו לרוב למצוא המלצות בפייסבוק בקבוצות שונות של עצמאיים ובעלי עסקים וגם בחיפוש בגוגל על המשרד. מעבר לכך, מומלץ לקרוא כמה שנים קיים המשרד, האם מטפל בכל סוגי העסקים – כלומר לא רק עוסקים פטורים, אלא גם עוסקים מורשים וחברות (כך במידה ותגדלו מבחינת היקף העסק, תוכלו להישאר באותו משרד ולא לעבור למשרד רואי חשבון אחר).

צרו קשר לקבלת מידע נוסף על השירותים השונים שאנו מציעים

השם שלך:

טלפון:

יישוב מגורים:

שם החברה:

משהו נוסף לומר לנו:

דילוג לתוכן