מתכננים להפוך לזכיינים של עסק בתחום המזון? הנה מה שעליכם לדעת

Please wait...
ייעוץ
הצלחה או כישלון?
הלוואות לעסקים - לחצו על התמונה למידע נוסף

הלוואות לעסקים
הגדלת רווחי העסק

זכיינות מזון – למי מיועדת ומה כדאי לדעת

הזכיינות הינה זכות להשתמש למשך תקופה מוגבלת בשיטות עסקיות וסימני מסחר של חברה גדולה. לעיתים הזכיינות מאפשרת גם להשתמש במוצרי החברה ולמכור אותם, כל זה בעבור תשלום חודשי קבוע לחברה המזכה. תחום הזכיינות נפוץ ופופולרי בכל רחבי העולם כאשר הז'אנרים המצליחים הינם זכיינות המזון וזכיינות האופנה.

הצטרפות כזכיין לרשת בתחום המזון – איך זה קורה?

השאלה הנשאלת היא האם כל אחד יכול להפוך לזכיין של רשת מזון? ובכן, התשובה היא שכל אחד יכול לנסות את מזלו אך לא כל אחד יקבל אישור לפתיחת עסק כזכיין של רשת מזון. הסיבה לכך היא שחברות המזון הגדולות עורכות בדיקה די נרחבת בחיפוש אחר הזכיינים ומאשרת את הזכיינות לאלו שיש ברשותם את הכסף, הניסיון והיכולת לעסוק בתחום.

על מנת להפוך לזכיין של רשת מזון רצוי לשכור שירות של ליווי משפטי לזכיינים וזאת בכדי לקבל הדרכה מקיפה וכמובן גם ליווי בתהליך. יש שיגידו כי מדובר בתהליך די בירוקרטי ומורכב אך אם הוא נעשה במיומנות ותוך היכרות עם התחום, הסיכוי לקבל אישור לפתיחת עסק כזכיין של רשת מזון – גבוה יותר.

התהליך לקבלת אישור לזכיינות מצריך תחילה פגישה עסקית עם נציגי החברה / הרשת בה הנכם מתעניינים. יש לא מעט פרטים רלוונטיים שרצוי להעלות בפגישה זו ולשאול אודותיהם. רצוי להתמקד בזכויות הזכיין, בליווי והתערבות החברה לאורך הדרך וכדומה.

לאחר הפגישה יש לחשוב ולהעמיק בנושא, האם אכן מדובר ברשת שמתאימה לכם ומהם הסיכויים לרווח והצלחה עם הרשת הזו. בהמשך, במידה והרשת מעוניינת להתקדם עמכם בתהליך תצטרכו להיפגש בשנית למטרת חתימה על הסכם זיכיון. גם בפגישה זו רצוי שיהיה ליווי משפטי לזכיינים הפוטנציאליים על מנת להבין כהוגן את החוזה המורכב.

מי יכול להיות זכיין מזון?

תחום הזכיינות מכיל לא מעט יתרונות אך עשוי להכיל גם חסרונות, זה תלוי בעיקר בכם. אם אתם רוצים לפתוח עסק ולעבוד כעצמאיים האופציה של זכיינות יכולה להתאים לכם אך חשוב גם לדעת כי לא בכל רשת או חברה יש הרגשה והתנהלות עצמאית לחלוטין. המשמעות של להיות זכיין מזון זה לעבוד בכפוף לנהלים של חברה גדולה או רשת שכבר הוכיחה את עצמה בתחום המזון.

לאורך כל הדרך תצטרכו להתנהל לפי חוקי החברה / הרשת ולעמוד בדרישותיה. יש לכך גם יתרונות משום שהחברה / הרשת מלווה אתכם לאורך התהליך ובאופן כללי ישנה תחושה שיש לכם "גב" תומך ויציב יותר מאשר לעצמאי חדש שפותח עסק.

חשוב להבין כי זכיינות בחברת מזון יכולה להיות בעלת פוטנציאל אדיר ולהביא להצלחתכם אך בטרם מתחילים את התהליך רצוי להבין במה הוא כרוך ומה עומד בפניכם לאורך כל מסע הזכיינות. לעוד מידע בנושאי זכיינות בכלל ועל זכיינות מזון בפרט – ניתן לגשת לאתר של עו"ד שמואל גרנאי